top of page

Me, myself and I




'Αν κάποιες φορές νιώθεις χαμένος να ξέρεις πως είναι μέρος της διαδρομής σου. Να είσαι σίγουρος οτι θα φτάσεις εκεί που επιθυμείς. Να είσαι θετικός. Να νιώθεις έτοιμος. Να έχεις υπομονή σε κάθε σου βήμα. Να αλλάζεις δρόμο άν τα βηματά σου σε οδηγούν σε λάθος μονοπάτι. Να μην κρατάς κακία μέσα σου σε τίποτα και σε κανέναν. Να εκτιμάς την καθημερινότητα σου. Να εμπιστεύεσαι το ενστικτό σου, τα δακρυά σου και την χαρά σου. Να μην προδίδεις τις αξίες σου. Να υποστηρίζεις με θάρρος και σιγουριά τις προσπαθειές και τις επιλογές σου.


Τα καλύτερα τα φέρνουμε. Δέν έρχονται. Ακόμα και αν νομίζεις ότι δεν έκανες τίποτα για να τα φέρεις, ήταν η θετική σου ενέργεια που έκανε χώρο σε κάτι καλύτερο. Υποσυνείδητα πολλές φορές ακόμα και οι ''λάθος'' επιλογές μας είναι κατά κύριο λόγο μέρος μιας προσωπικής ανάγκης. Μιάς εσωτερικής αναζήτησης για κάτι που στα μάτια μας και στήν καρδιά μας μοιάζει γοητευτικό. Είτε υπήρξαν λάθος είτε όχι οι επιλογές αυτές για τον καθέναν μάς ξεχωριστά, πάντα καταλήγουμε να πέρνουμε ένα προειδοποιητικό μήνυμα και ένα μάθημα απο αυτές.


Να θυμάσαι πως το σύμπαν ακούει και γίνεται ένα με έσενα. Σε δοκιμάζει είτε θετικά είτε αρνητικά για να σε φέρει πιο κοντά σε αυτό που πραγματικά είσαι ή ονειρεύεσαι να γίνεις. Δείξε λοιπόν τον ανάλογο σεβασμό στον εαυτό σου. Μπορεί τα όσα σου απευθύνεις να μοιάζουν σιωπηλά, να μη δέχεσε ούτε εσύ ο ίδιος να τα ακούσεις, με τις πράξεις σου όμως πολλές φορές τήνεις να δημιουργείς μια σχέση επιθετική απέναντι στον εαυτό σου. Τείνεις να σε κρατάς σε απόσταση. Και ο εαυτός σου; Εκείνος αμύνεται μονίμως, παρά τις δοκιμασίες που του θέτεις καθημερινά μιάς και το μόνο που επιθυμεί είναι το καλό σου! Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο! Σε θέλει καλά. Σε θέλει χαμογελαστό. Επιθυμεί οι πράξεις σου και τα λόγια σου να βρίσκονται σε συνάρτηση. Θέλει να είσαι ΕΣΥ το κλειδί του εαυτού σου και όχι κάποιος άλλος για εσένα!


Ήρθε η στιγμή να αλλάξει αυτό. Είναι αυτή η καταλληλότερη στιγμή για να δείς τα πράγματα που σε περιτριγυρίζουν πιο όμορφα και πιο αισιόδοξα. Το μόνο που χρειάζεται είναι δύο απλά και συνάμα μεθοδικά βήματα.

ΒΗΜΑ 1: Να απευθύνεσαι στον εαυτό σου όπως θα απευθυνόσουν και σε κάποιον που νοιάζεσε και αγαπάς.

ΒΗΜΑ 2: Να μιλάς στον εαυτό σου για όλα εκείνα τα όμορφα που επιζητάς. Όχι μόνο για τα άσχημα που σε πνίγουν. Έχει ανάγκη την στήριξή σου για να ξεπεράσει κάθε είδους δυσκολία και να σε φέρει πιο κοντά στην αλήθεια σου.


Να θυμάσαι πως τα πάντα είναι ενέργειες. Είτε θετικές είτε αρνητικές. Εάν αλλάξεις τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεσαι για εσένα, τότε και ο ίδιος σου ο εαυτός σε αντάλλαγμα θα σου προσφέρει ότι καλύτερο κρύβει μέσα του! Η αναζήτηση του εαυτού μας είναι συνήθως μία απο τις πιό δύσκολες διαδικασίες που καλούμαστε να φέρουμε εις πέρας στη ζωή μας. Το ίδιο ζόρικος/η όμως είσαι και εσύ για να δεχθείς τόσο εύκολα να το βάλεις κάτω! Αρκεί ένα βήμα για να πλησιάσεις πιο κοντά απο ποτέ σε αυτό που επιζητάς! Αρκεί μια αληθινή προσπάθεια για να ανακαλύψεις τι είσαι διατεθημένος να κάνεις για εσένα! Αρκεί μόνο μια στιγμή για να συνειδητοποιήσεις πόσο τυχερός είσαι να ζείς την ζωή που επέλεξες αλλά και να συνυπάρχεις με αυτό που πραγματικά είσαι! Γίνε λοιπόν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου και να είσαι σίγουρος πως αξίζει τον κόπο και με το παραπάνω!!!




bottom of page